Udgivet i Livsstils-Hjørne på Støvsugerslange.dk

Sådan får du et flot hjem - 11 gode råd

Af Støvsugerslange.dk

Vi ønsker alle at kunne åbne døren til et flot hjem. Ryddelige og pæne omgivelser giver ro i sindet, og gør at man kan slappe ordentlig af inden for hjemmets fire rammer. 

Mangler du tips eller inspiration til, hvordan du får et flottere hjem? Vi har 11 gode råd til dig i denne artikel.

1. Få ryddet ud i rodet

Når det kommer til den flotte indretning derhjemme, så husk at det nogen gange hedder: "less is more". Hvis du overfylder dit hjem med møbler, nips og vægpynt, så kan det komme til at se rodet i stedet for hyggeligt ud.

Tag et kig på dine gamle tæpper, vægmalerier eller lænestolen, som du aldrig sidder i. Kunne du undvære et par ting derhjemme? Få ryddet ud med hård hånd og skab mere luft omkring dig derhjemme.

2. Eksperimenter med farver

En anden ting, som gør en verden til forskel for udtrykket i dit hjem, er de farver du bruger. Grå, sort og brune farver kan få et rum til at se mindre og mørkere ud, hvorimod lysere farver åbner rummet mere op. Hvis du gerne vil have et flot hjem, så prøv at eksperimentere med forskellige farver. Giv dine mørke møbler en klat hvid maling og skift de kedelige puder ud med lidt sjovere farver.

3. Køb en robotstøvsuger

Et flot hjem er et rent hjem! Kniber det med at få tid til rengøringen? Lad en robotstøvsuger klare opgaven for dig.

En robotstøvsuger kan spare dig for en masse tid og besvær ved at støvsuge gulvet skinnende rent, uden at du behøver røre en finger. Du kan endda programmere robotten til at køre på bestemte tidspunkter på dagen, for eksempel når du er i skole eller på arbejde, så støvsugningen er klaret for dig, når du kommer hjem!

4. Skift dine lamper ud

Har du haft de samme lamper hængende i en halv evighed? Lamper er en af de vigtigste møbler, som vi køber til vores hjem. Dårlig belysning kan ødelægge den hyggelige stemning i et rum. Køb dig nogle nye fede lamper , som kan bringe hyggestemningen og den gode atmosfære ind i dit hjem. 

5. Dekorer med grønne planter

Planter er en billig investering, som kan gøre en verden til forskel for udtrykket i dit hjem. Det er superhyggeligt at skabe sig en lille regnskov derhjemme, og grønne planter bringer masser af liv og farve ind i dit hjem.

Planter er også gode for indeklimaet, så de gør mere, end bare at pynte. Hvis du ikke har de grønneste fingre, så kig efter sejlivede planter, som er nemme at holde i live. Det kan for eksempel være kaktusser, fredsliljer eller monstera-planten. Det kan i den grad også pynte i hjemmet med en buket blomster i en vase på spisebordet. 

6. Smarte opbevaringsløsninger

Nu har vi nævnt, at oprydning er vigtig for at holde hjemmet pænt, men hvad skal man så gøre af alt det ekstra nips og habengut, som man ikke kan nænne at smide ud?

Find på nogle smarte opbevaringsløsninger, så alle dine sager ikke behøver stå fremme hele tiden. Køb nogle opbevaringskasser med hjul, som du kan rulle under sengen. Invester i nogle fine kurve, hvor du kan opbevare bøger eller nipsting. Hvis du har mange redskaber, som optager plads på køkkenbordet, så kan du sætte et par hylder op og frigøre lidt bordplads.

Det får også rummet til at se mere rent og ryddeligt ud!

7. Sæt fokus på detaljerne 

Det er ofte de små ting, som vi overser, der gør den store forskel. Brug en eftermiddag på at tage hånd om alle de ufærdige projekter. 

Er det ikke på høje tid, at du får malet de paneler og spaltet de små huller i væggen? Gem ledningerne af vejen, som ligger og flyder på gulvet, få lavet orden i dine rodekasser, fold tæpperne sammen, red din seng og tør støvet af i vindueskarmen. Det tager ikke lang tid, og det kræver ikke det store arbejde, men detaljerne betyder meget, når det handler om at gøre hjemmet flot.

8. Skab et ensartet udtryk

Du har købt et secondhand sofabord, en klassisk hvid IKEA-reol og arvet et ægte gulvtæppe fra din morfar. Selvom det kan se fedt ud, at der er nogle kontraster i hjemmet, så skal du huske at holde den røde tråd.

Hvis din indretningsstil stikker i alle retninger, så kan dit hjem godt se uordentlig ud. Forsøg at skab et ensartet udtryk, match farver og hold dig til én bestemt stil. 

Det betyder ikke, at du ikke kan mikse og matche forskellige stilarter og møbler, men det ser ofte flottere ud, hvis du skaber en rød tråd. Hvis du er på bar bund i forhold til indretningsstile, så er der masser af inspiration at hente i boligmagasiner, på Pinterest eller andre sociale medier.

9. Renover dine gulve

Nogle gange er en støvsugning bare ikke nok. Selvom du har et ellers flot hjem med moderne møbler og pæn vægpynt, så kan et gammelt og slidt gulv ødelægge det flotte udtryk. Især hvis du har gamle trægulve er det vigtig, at de bliver behandlet fra tid til anden. Hvis du har gulvtæpper derhjemme, så kan det blive nødvendigt at give dem et dybdegående omgang tæpperens.

Du vil hurtig kunne se en verden til forskel, når gulvene er blevet bonet eller har fået en dybdegående rengøring.

10. Giv hjemmet mere kulør

Du skal ikke være bange for at give den gas med farverne derhjemme! Farver gør både hjemmet flottere og mere livligt. Hvis dit hjem er næsten klinisk hvidt, så vil det have rigtig godt af nogle farver, som kan bringe lidt varme ind i rummene.

Når du eksperimenterer med farver så husk, at du stadig skal holde den røde tråd. Find farver, der komplimenterer hinanden og resten af stilen i dit hjem. Hvis sofapuderne er skrigende pink, så er det nok bedst, at tæpperne ikke er neongrønne.

11. Pynt op på væggene

Er dine vægge fuldstændig nøgne? Vægpynt, hylder og billeder er en unik mulighed for at gøre dit hjem flottere og mere personliggjort. Få indrammet dine yndlingsplakater, ferieminder eller stil nips og bøger op på display på en hylde.

Udnyt din vægplads så meget som muligt, men pas på med at overfylde en hver kvadratmeter med billeder, så rummet ikke synes klaustrofobisk.

Find det du mangler på støvsugerslange.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.536 produkter fra mere end 87 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.760 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-17 08:45:40.

14
Produkttyper
2.536
Produkter
57
Brands
87
Forhandlere
5.760
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.